De wa-Rande van het Bardelenbos

wegvluchtend konijn

Een fietstocht door Konijnenland, Waar anders?


De wa-Rande van het Bardelenbos heeft niets met toponomie te maken maar is volledig gebaseerd op de informatie in het boek Bossen van Vlaanderen.
De foto van dit wegrennend boskeun (nog net te herkennen aan z'n witte staart) heeft een redelijk aantal zweetdruppeltjes gekost: er waren nl. twee ritten voor nodig: één om het op te sporen in het Bardelenbos, en één om het echt te verrassen en het te 'schieten'. Daarom moet je het bardelenbos ook aan de zuidkant naderen en niet langs de - kortere - noordkant. Voor de echte speurneuzen is er ook nog een foto van een stilzittend konijn. Weliswaar uitstekend gecamoufleerd, maar hij zit er écht!

Negenentwintigste etappe: naar Watou

Rij terug naar de Barlebuizerstraat, maar draai nu linksaf naar het bos in het zuiden, tot je aan de linkerkant een herberg ziet. Ga rechtsaf de grote weg op en meteen weer rechtsaf, door de Canadaweg resp. Gravendreef en blijf deze richting aanhouden tot in Watou, langs o.a. kasteel De Lovie en De Galge, een follie van formaat. Ga in Watou-dorp linksaf richting Steenvoorde (Frankrijk) en na enkele honderden meters weer rechtsaf, de Warandehoek in.

warandes