De wa-Rande van Bredene

ren met konijnen

Een fietstocht door Konijnenland, Waar anders?


De wa-Rande van Bredene is een camping in betonland. Om precies te zijn, in de Koningin Astridlaan, een parallelweg van de Kapellestraat tussen O.L.V. ter Duinen en Bredene aan Zee.
De naam van de camping is waarschijnlijk een misplaatste variant van betekenis nummer 2: wandeldreef, park. Of misschien zelfs 'lusthof'... Het is één van de vele campings die in de jaren na WO I en II in Bredene zijn neergeplant (bron: "Bredeniana, jubileumboek 900 jaar Bredene"). Ook hier heeft het toerisme het Keun weggejaagd naar de reservaten, in dit geval een stuk grasland bij een school aan de andere kant van Bredene, nabij de Driftweg.

Zestiende etappe: naar Middelkerke

Blijf de kust volgen in westelijke richting, tot in het dorp Oostende. Ga op de rotonde rechtsaf en meteen daarna linksaf, richting Middelkerke. Op deze lange rechte weg passeer je de dorpen Mariakerke en Raversijde en uiteindelijk Middelkerke. Aan westrand heet een straat De Warande, maar het einddoel is de zgn. Miamiwijk bij de watertoren. Hier hebben de Belgen hun atlanticwall gebouwd tegen... tegen wát eigenlijk?

warandes