De wa-Rande van De Rampe

De Warande van De Rampe

Een fietstocht door Konijnenland, Waar anders?


De Warandestraat heet in het begin Gaston Roelandstraat en loopt de velden van De Rampe in. Uiteindelijk is 't niet meer dan een landweggetje, uitkomend op de Westdijk. Aan het gaas rond de jonge populierenaanplant is te zien dat Het Konijn niet ver weg is... Hoewel de moestuin van nummer 10 volstaat met koterij, koebieten en mergkolen, is het leukste toch te vinden in de speelgoedwinkel van Gruwet Tuin- en Speelgoedcenter aan het begin van de straat. De etalage wordt regelmatig ververst, d.w.z. van nieuwe keuns voorzien. Onlangs werd hier nog het grootste pluchen konijn van het land gesignaleerd!
Aan de overzijde van de spoorwegdijk, hemelsbreed slechts enkele honderden meters verder, ligt langs de Albrecht Rodenbachstraat begraafplaats De Warande.

Twaalfde etappe: naar Loppem

Rij terug richting ophaalbrug maar ga bij het eerste kruispunt linksaf richting Loppem. Na wat bochtenwerk en twee spoorwegviaducten gaat deze over in de kaarsrechte Heidelbergstraat die in het dorp Loppem uitkomt. Bij het Funerarium scherp rechtsaf, de Kapellestraat in en vervolgens rechts aanhouden tot in de Warandestraat.

warandes