De wa-Rande van Waregem

Dierenasiel Folyfoot

Een fietstocht door Konijnenland, Waar anders?


De Warande van Waregem is de wijk tussen de Hazewindstraat en Folyfoot, het gebouw van het dierenasiel aan de Kasselrijstraat. In deze warande geen hazen, geen konijnen, maar dus wel een dierenasiel. Overigens heeft het woord 'Canin' niets met konijnen te maken, maar met de latijnse naam voor de hond.

Eenenveertigste etappe: naar Heule-Watermolen

Aangezien het nog een heel eind is naar Heule-Watermolen, wordt een korte stop ingelast in de Bosstraat, in restaurant 't Oud Konijntje, bereikbaar als volgt: aan overzijde van de snelweg meteen rechtsaf de Krakeelhoek in, door de Karmeldreef en de Galgestraat. 't Oud Konijntje ligt vlakbij het Amerikaans militair kerkhof Flanders Fields en (aan de overzijde van de snelweg A14) de Galgewegel.
Neem aan de overzijde van de Anzegemseweg de Industrieweg richting westen en blijf die volgen tot de baan Waregem-Vichte. Rechtsaf richting het dorp Nieuwenhove en daarna weer linksaf de oude heirbaan naar het westen blijven volgen tot in Kortrijk. Voorbij de brug rechtsaf en bij de Izegemsestraat weer rechtsaf. Deze weg blijven volgen tot de Hogedreef de spoorweg oversteekt.

warandes