Stambomen op internet

De stamboom van Henricus van Huynegem bevat zijn voorouders Van Huynegem en zijn nakomelingen Van Hanegem.
Deze stamboom is inclusief de nieuwe info over de eerste twee generaties Van Anegem, de Van Huynegems (Asse-tak) en de emigranten op www.ancestors.nl.
De informatie komt uit diverse databases en voor een groot deel overgenomen van andermans noeste arbeid (onderstaande stambomen).
Waar nodig zijn zaken geupdated, gecontroleerd, uitgezocht en/of gecorrigeerd. Nieuwe feiten zijn in het menu toegelicht onder "Aanvullingen genealogie Van Hanegem".

Stambomen Van Hanegem
De stambomen op internet zijn voor het Hanegem-gedeelte grotendeels gebaseerd op de papieren Genealogie Van Haneghem 1724-1980 van Bram Vergouwe.
Zonder deze internet-stambomen was Henricus van Huynegem niet gevonden.
Ze worden niet meer actief bijgehouden, door de vaak gevorderde leeftijd van de opstellers.

De Kwartierstaat Van Hanegem-Ghijsels (Vic Poolen) beschrijft de kwartierstaat van Izaak van Hanegem, de landarbeiderstak uit Retranchement.
Izaak van Hanegem was getrouwd met Sara Johanna van Houte. De Van Houtes stammen af van Frans-Vlaamse Hugenoten uit Offekerque.

Het Oktagon (Hans-Annie v.Houte-Dierikx) bevat drie takken Van Hanegem, namelijk waar die gerelateerd zijn aan de familie Van Houte-Dierikx.
De kwartierstaten Van Hanegem-Ghijsels en Oktagon beschrijven de kwartierstaten van twee broers tevens buren aan de Killedijk in 't Retranchement.

Het Parenteel (Frits van Leeuwen) volgt grotendeels dezelfde indeling als de papieren Genealogie van Vergouwe, maar dan toegespitst op de familie Van Leeuwen.
Het grote verschil met Vergouwe zijn de eerste twee generaties, meer exacte gegevens uit www.zeeuwengezocht en weglating van minder relevante recente takken.

Andere stambomen

Michel Couturier heeft met Henricus' zuster Maria een link met de stamboom Van Huynegem.
Deze stamboom van Michel Couturier geeft het beste inzicht in de Van Huynegem voorouders van Henricus uit Asse.
Een mooie aanvulling daarop is de stamboom van Marie Rose Borms, met name de identiteit van de diverse peters en meters Van Huynegem in Asse en Mazenzele.

De stamboom Meulenmeester (Laurent Grymmonprez) geeft inzicht in de afstamming van de echtgenote van Henricus van Huynegem.
Grijsbaard (Huib Plankeel) gaf waardevolle tips over Isabella Meulemeester, de echtgenote van Henricus van Huynegem.
Hans de Bisschop gaf waardevolle info over het zoeken in FamilySearch en de Van Huynegems in Mazenzele.
Van Jean-Yves Delansay kwam info over Jean Francois Minet (Hullu), de vader van Elisabeth Miné. Elisabeth Miné was de schoondochter van Henricus van Huynegem.

Home